Menu

Om Historietosseuniverset

Her er en guide til vores hjemmeside. Vi har tænkt så mange tanker om hver enkelt lille del af hjemmesiden, at vi havde lyst til at lave en guide til dig i håb om, at det giver mening for nogen derude.

Alt materiale og alle de fotos og historier du finder på vores hjemmeside tilhører Historietosserne. Alle varerene som sælges på vores hjemmeside er udviklet af Historietosserne, og må ikke kopiers eller på anden vis misbruges. Du er velkommen til at bruge alle de andre skøre ting på hjemmesiden til privat brug, men vi skal selvfølgelig kreditters hvis du ønsker at dele eller på anden vis kopiere vores materiale til anden brug.

Voksenuniverset:

Historiefortælling
Under fanen “Historiefortælling” kan du finde teori omkring historiefortælling. Om hvordan du kan opbygge og fortælle en historie fra start til slut. Her vil du også kunne finde forskellige genre, så du lærer dem at kende til brug i dine fortællinger. Vi har valgt at beskrive 5 gennemgående og til tider problematiske temaer, som har det med at dukke op, når børnene får lov til at bestemme i vores fortællinger. Det er nogle temaer, som du med stor fordel kan læse lidt om, så du er forberedt, hvis et eller flere af temaerne dukker op i dit fortælleunivers.

Dig som fortæller
Under fanen “Dig som fortæller” kan du få tips og tricks til, hvordan du selv kommer i gang med at fortælle historier derhjemme eller på dit arbejde. Der er en god beskrivelse af, hvordan du lige nu og her kan komme i gang med nogle simple råd. Der står også noget om, hvordan du kan bruge din egen livshistorie og din krop, mens du fortæller. På den måde bliver fortællingen endnu mere nærværende for børnene, og sikker også sjovere for dem.

Fortælling som pædagogisk redskab
Under fanen “Fortælling som pædagogisk redskab” kommer vi ind på, hvad det er for nogle kompetencer du kan være med til at udvikle eller gøre bedre hos børnene gennem historiefortælling. De kompetencer børnene kan opnå blandt andet gennem historiefortælling har en stor transferværdi, da de kan bruges i mange andre sammenhænge. Der er så meget værdifuldt at hente i et fortælleunivers for børn, men i høj grad også for os voksne.

Materiale til download
Der vil med tiden være alle mulige forskellige materialer til historiefortælling, sprogstimulering, bevægelsesaktiviteter, skoleaktiviteter, og meget andet under denne fane. Du kan downloade det hele til brug i dit arbejde, derhjemme eller sammen med børn og voksne i andre fora.

Børneværelset
I børneværelset vil der være anmeldelser af bøger, film, teater med mere, og der vil være links til forskellige hjemmesider med gode og kreative aktiviteter. Du vil kunne finde inspiration til mange timer sammen med dit barn.

Workshops
Kig ind under Workshops og se hvad vi har at tilbyde – vi kan lidt af hvert!

Inspiration
Kommer :O)

Børneuniverset:

Væsenologien
Her kan du gå på opdagelse i børnenes helt egen fantasifulde verden af væsener – denne samling af helt unikke væsener er uden tvivl vores hjertebarn. Alle væsenerne vil med tiden blive indlæst, så du kan høre om fakta og andre vigtige ting, hvis du ikke lige har lært at læse endnu.
Har i selv lyst til at lave et væsen, så tag en rundtur mellem væsenerne, og lad jer inspirerer. Sæt i gang med blyanten, og send os en mail med oplysninger og tegning. Vi vil sende jer en mail retur med lidt uddybende spørgsmål omkring væsenet, så alle informationerne kan komme med på hjemmesiden.

Magiske fortællekort
Der er 10 fortællekort under fanen “magiske fortællekort”. I kan bruge kortene til at fortælle en historie for hinanden – I skifter mellem kortene ved at trykke på de små pile nederst til højre. De magiske fortællekort kan med fordel bruges på en Ipad.

Fortællinger
Gå på opdagelse i historietossernes fortællinger – vi har lavet historier for børn, som vi har inddelt i aldersgrupper. De fleste historier er indlæst, så børnene selv kan trykke på en fortælling og få den oplæst. Med tiden vil alle fortællingerne være med lyd. Hvis du har en god fortælling til børn liggende i skuffen, så send den gerne til os, og så får den nyt liv på hjemmesiden med en personlig tak til dig.

Malerværkstedet
Find den tegning du godt kan lide og print den ud til farvelægning. Tegningerne er tegnet af historietosserne og andre tosser vi kender.

Rigtigheden og Virkeligheden
Dette er to skøre universer, hvor væsener og fortællinger har fået liv på en anden måde end andre steder på hjemmesiden.

Send en tegning
Dette siger lidt sig selv – send os en tegning af dit væsen eller send os din tegning, så vi kan se om vi kan bruge den til malerværkstedet.

Historietosserier
Vi håber, at du får glæde af hjemmesiden, og lige meget hvad du kan bruge, så må du altid gerne skrive til os med ris eller ros. Du kan også “like” historietosserne på facebook, så du kan få updates omkring hjemmesiden og interessante ting på børneområdet.