Om Historietosseuniverset

Følg os...


Her er en guide til vores hjemmeside. Vi har tænkt så mange tanker om hver enkelt lille del af hjemmesiden, at vi havde lyst til at lave en guide til dig i håb om, at det giver mening for nogen derude.

Alt materiale og alle de fotos og historier du finder på vores hjemmeside tilhører Historietosserne. Alle varerene som sælges på vores hjemmeside er udviklet af Historietosserne, og må ikke kopiers eller på anden vis misbruges. Du er velkommen til at bruge alle de andre skøre ting på hjemmesiden til privat brug, men vi skal selvfølgelig kreditters hvis du ønsker at dele eller på anden vis kopiere vores materiale til anden brug.

Voksenuniverset:

Magiske fortællekort
Her kan du se de videoer vi har lavet med de magiske fortællekort - vi håber, at det giver dig en fornemmelse af hvordan vi bruger kortene.

Historiefortælling
Under fanen "Historiefortælling" kan du finde teori omkring historiefortælling. Om hvordan du kan opbygge og fortælle en historie fra start til slut. Her vil du også kunne finde forskellige genre, så du lærer dem at kende til brug i dine fortællinger. Vi har valgt at beskrive 5 gennemgående og til tider problematiske temaer, som har det med at dukke op, når børnene får lov til at bestemme i vores fortællinger. Det er nogle temaer, som du med stor fordel kan læse lidt om, så du er forberedt, hvis et eller flere af temaerne dukker op i dit fortælleunivers.

Dig som fortæller
Under fanen "Dig som fortæller" kan du få tips og tricks til, hvordan du selv kommer i gang med at fortælle historier derhjemme eller på dit arbejde. Der er en god beskrivelse af, hvordan du lige nu og her kan komme i gang med nogle simple råd. Der står også noget om, hvordan du kan bruge din egen livshistorie og din krop, mens du fortæller. På den måde bliver fortællingen endnu mere nærværende for børnene, og sikker også sjovere for dem.

Fortælling som pædagogisk redskab
Under fanen "Fortælling som pædagogisk redskab" kommer vi ind på, hvad det er for nogle kompetencer du kan være med til at udvikle eller gøre bedre hos børnene gennem historiefortælling. De kompetencer børnene kan opnå blandt andet gennem historiefortælling har en stor transferværdi, da de kan bruges i mange andre sammenhænge. Der er så meget værdifuldt at hente i et fortælleunivers for børn, men i høj grad også for os voksne.

Historietosserne rykker ud
Hvis du kunne tænke dig, at de to tosser skal komme ud til et arrangement, så skriver du bare lige en mail til os 🙂

Børneuniverset:

Væsenologien
Her kan du gå på opdagelse i børnenes helt egen fantasifulde verden af væsener - denne samling af helt unikke væsener er uden tvivl vores hjertebarn. Alle væsenerne vil med tiden blive indlæst, så du kan høre om fakta og andre vigtige ting, hvis du ikke lige har lært at læse endnu.
Har i selv lyst til at lave et væsen, så tag en rundtur mellem væsenerne, og lad jer inspirerer. Sæt i gang med blyanten, og send os en mail med oplysninger og tegning. Vi vil sende jer en mail retur med lidt uddybende spørgsmål omkring væsenet, så alle informationerne kan komme med på hjemmesiden.

Fortællinger
Gå på opdagelse i historietossernes fortællinger - vi har lavet historier for børn, som vi har inddelt i aldersgrupper. De fleste historier er indlæst, så børnene selv kan trykke på en fortælling og få den oplæst. Med tiden vil alle fortællingerne være med lyd. Hvis du har en god fortælling til børn liggende i skuffen, så send den gerne til os, og så får den nyt liv på hjemmesiden med en personlig tak til dig.

Anmeldelser i børnehøjde
Her kommer der fra tid til anden en lille anmeldelse af de vi lige falder 🙂

 

 

 

 

 

Følg os...


HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk