Denne flotte og søde filmatisering af Antoine de Saint-Exupéry’s bog Den lille prins er en skøn hyldest til det oprindelige værk. Samtidig er animationsfilmen ikke kun en filmatisering, men også sin egen - en fortsættelse til der hvor bogen slap.

Antoine de Saint-Exupéry skrev Den lille prins i 1943 og den har været et ikonisk hovedværk i litteraturen lige siden. De fleste kender vel historien men kort fortalt handler den om en lille prins der bor på asteroide B-612. Han ejer en rose, men forlader den, fordi den er så krævende. På sin rejse møder han mærkelige voksne som han ikke forstår. Han kommer ned på jorden og her møder han en pilot der er styrtet ned i ørkenen. Bogen er af mange anset som den absolut bedste børnebog. Oversat til mere end 250 sprog og den mest solgte bog i verden (uden at medregne religiøse bøger).

Når nogen tænker at filmatisere dette mesterværk, er vi mange der bliver både skeptiske og bange. Heldigvis kan jeg afsløre, at det er gået godt.
I bogen møder en pilot den lille prins i ørkenen. I filmen møder en lille pige den nu meget gamle pilot som fortæller historien om dengang han mødte prinsen. Pigen er flyttet ind i huset ved siden af piloten fordi hendes mor har planlagt hele hendes liv. Pigen har 53 dage til at komme ind på den meget præstigefyldte skole Worth Academy. Faktisk minder pigen mere om en miniudgave af moderen end en lille pige. Ingen tid til leg kun fokus på fremtiden. Men pigen distraheres af piloten, deres mærkelige nabo, og bliver draget af det underlige hus og den vildtvoksende have. Et hus som slet ikke minder om de uendelig rækker af firkantede hvide kasser som pigen og moderen er flyttet ind i. Piloten ønsker så inderligt at fortælle historien om den lille prins før det er for sent. I historien genopdager pigen sin barndom, og glemmer alt om hvad hun skal være, når hun bliver stor.

De to historier er flot kædet sammen i hver deres stilart. Pigens verden er en poleret 3D animeret grå og trist hverdag mens historien om prinsen er en slags farverig stopmotion, hvor alt er lavet af papir. Figurerne er tro mod Saint-Exupéry’s streg og mange af hans tegninger indgår på forskellig vis også i fortællingen. Vi hører hele fortællingen om prinsen og på et tidspunkt smelter de to historier sammen og laver en fortsættelse til der hvor bogen slap.
Filmen er ikke fyldt med fart og spænding, men meget mere poetisk og filosofisk. Der er heller ikke meget humor i filmen, men mere forunderlige indfald. Det er en meget alvorlig film, næsten for alvorlig. Men heldigvis reddes dette af de meget smukke billeder som filmen er fyldt af.

Du kan finde filmen ganske gratis på www.filmstriben.dk og du skal blot bruge dit bibliotekslogin.

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk