HVAD LEDER DU EFTER?

Her kommer den varmeste anbefaling af Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Sverige. absolut værdig seværdighed. Samt et par gode råd til at tage med på turen.

astrid lindgrenDet vil nok ikke undre nogen at vi her hos Historietosserne er VILDE med Astrid Lindgren og hendes univers (som så mange andre). Hendes børnebøger og karakterer er elsket af store og små over hele verden. Derfor også oplagt at lave en "forlystelsespark" i hendes ånd. Allerede inden man kommer ind i parken bliver man mødt at karaktererne fra Astrid Lindsgrens bøger. De guider og hjælper ind i den rigtige retning til parkeringspladsen og er virkelig godt fundet på. Det skaber store smil, en god stemning og høje forventninger til det som er i vente.
"I Astrid Lindgrens Verden bliver du og din familie en del af de klassiske fortællinger, og grænsen mellem eventyr og virkelighed, og mellem teater og leg, er hele tiden flydende. Parken er fuld af fantasifulde legepladser, og fra vores talrige teaterscener lyder der musik og sang hele dagen lang. "
Det må siges at blive opfyldt.  Dette er en forlystelsespark uden stressede og vilde forlystelser med de lange ulidelige køer til en tur der varer 5 minutter (som også kan have sin charme). Her er meget mere fortælleunivers og fordybelse end decideret forlystelse. I dette univers kan man gå på opdagelse i de mange huse og små verdner fra de forskellige bøger lige fra Mattisborgen i Ronja Røverdatter, Pippis skøre farverige Villa Villa Kulla og meget mere. Skabt med stor detaljerigdom og som et helt filmsæt.
Det er rimeligt dyrt at komme ind, men det man får for pengene er godt givet ud. Der findes et program og et kort over verdenen på dansk. Så man kan lokalisere de mange scener og steder. For ja på hvert sted spilles der små skuespil og uddrag af de forskellige historier. Derfor er det en god ide at forberede sig hjemmefra (eller på kørerturen derop) - og læse/genlæse de mange gode historier af Astrid Lindgren. Hvilket i sig selv er en god aktivitet.
Når man så er i parken er det vigtigt at udvælge de "stykker" man gerne vil se. Og vælg nu ikke for mange. Man kan og skal ikke nå det hele. 2-3 teaterstykker og ikke mere. Det skal ikke handle om at suse fra det ene stykke til det næste. Så går oplevelsen hurtigt tabt. Vælg de fortællinger som I holder allermest af og kom i god tid til scenen. Der er helt sikkert mange mennesker. Sæt jer og nyd omgivelserne. Man kan gå inde i den imponerende Mathisborg og Villa Villa Kulla inden stykkerne begynder. Det er træls at stå allerbagers uden et godt udsyn over scenen.
Man kan have mad med og leje en trækvogn. Da vi var der, opdagede vi hurtigt at folk efterlod deres trækvogne et godt stykke væk og det virkede altsammen trygt og nemt. Selv om man ikke havde udsyn til kølertaske og tøj (men selvfølgelig skal man ikke efterlade dyre kamraer og ander værdigenstande).
Skuespillerne gik rundt på gaderne og spredte liv og glæde. Ikke mindst de to politimænd fra Pippibøgerne. Priserne på is, pølser og ikke mindst pandekager er meget overkommelige. Blandt andet var der et sted hvor man kunne købe pandekager og spise alt det man ville! (men pas på at gå fra din tallerken der var mange fugle som ikke var bange for mennesker).

Og når man nu er i Vimmerby så er det en god ide at tage ind i Astrid Lindgrens Museum som også er en virkelig god oplevelse i sig selv. Og utrolig børnevenlig.

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk