Der var engang en dreng, der hed Thomas. Thomas var 3 år gammel. En dag fik han ét stykke slik, men i stedet for at spise det, begravede han det dybt nede i jorden.

 
Der var engang en dreng, der hed Thomas. Thomas var 3 år gammel. En dag fik han ét stykke slik, men i stedet for at spise det, begravede han det dybt nede i jorden. Alle grinede af ham, men om natten begyndte slikket, at slå rødder og spire. Næste morgen var det blevet til et stort flot træ fyldt med slik. Thomas plukkede kun ét stykke slik om dagen, så træet ville blive endnu større.
Det voksede og voksede, og efter nogle år voksede det helt ud i rummet. Da Thomas blev 10 år gammel besluttede han, at klatre op i træet og ud i rummet. Han huskede, at tage sin rumdragt og rumhjelm på, og så kravlede han. Han kravlede og kravlede, og levede af ét stykke slik fra træet om dagen. Til sidst nåede han helt op til månen, så højt var sliktræet blevet.

På månen byggede Thomas et hus af slik, og blev så glad for det, at han levede deroppe helt ind til han blev 90år gammel, så tog han tilbage til jorden. Alle ville op og se hans hus, og da de havde set det, ville de også have et slikhus på månen. Derfor byggede Thomas flere og flere slikhuse, og der kom flere og flere op til ham. Til sidst var månen helt fyldt med slik, og når det blev nat faldt der slikstykker ned fra månen, og ned på jorden som stjerneskud – ned til alle børnene på jorden.

Klara 0.A

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk