Det var søndag morgen, og Hr. Svendsen skulle på fisketur. Han havde planlagt det hele ugen, og havde været tidligt oppe for at grave orm i haven.

Det var søndag morgen, og Hr. Svendsen skulle på fisketur. Han havde planlagt det hele ugen, og havde været tidligt oppe for at grave orm i haven. Han havde smurt en kæmpe madpakke til sig selv, og han havde fundet godbidder frem til Trofast, som skulle med. Hr. Svendsen var klar til at køre og kaldte på Trofast, som kom springende med logrende hale. Den hoppede ind bagi bilen. ”Nu er jeg klar til fisketur ” tænkte Hr. Svendsen, og kørte af sted.

Der gik ikke ret lang tid før han måtte bremse hårdt op. Hr. Svendsen havde glemt sin trailer, og på traileren var båden. Trofast og Hr. Svendsen måtte bakke bilen tilbage efter båden. Så var de klar - de skulle ned til den store sø ved lejrskolen, hvor den gamle gedde boede. Der gik mange historier om gedden. Hr. Svendsen havde hørt dem alle sammen, og han kunne ikke længere huske, hvornår han havde fået den første historie fortalt.

Det var Hr. Svendsens største drøm, at fange den gamle gedde. De kom ned til søen, og fik sat båden i vandet. Nu var han klar til at sejle ud på søen, men Trofast var blevet væk. Pludseligt gøede den for fulde hals ovre mellem træerne. Trofast havde fået færden af noget, så Hr. Svendsen måtte kalde mange gange før Trofast endeligt kom tilbage - den havde så meget fart på at den næsten røg ud i søen. Hr. Svendsen sejlede ud midt på søen, hvor de plejede at fiske. Trofast lagde sig til at sove for den syntes fiskeri var kedeligt. Hr. Svendsen faldt også i søvn med fiskestangen i hånden.

Han vågnede med et sæt, da han hørte en underlig lyd ”Boing Boing”. Trofast snorkene videre, mens Hr. Svendsen spejdede ud over søen, men han kunne ikke se noget. Han lukkede øjnene, og hørte igen den samme lyd ”Boing Boing”, og denne gang vågnede Trofast. Hr. Svendsen fik øje på en mærkværdig lille ting i bunden af båden, som sad og kiggede på ham.

”Hvad er du for en” spurgte Hr. Svendsen det lille væsen
”Jeg er en Hopselops” sagde Hopselopsen.
”En hvabehar for en hvad for én” fik Hr. Svendsen fremstammet.
”Bare en Hopselops” sagde den igen til Hr. Svendsen
”Hvad laver du her ude på søen” spurgte Hopselopsen Hr. Svendsen.
”Jeg fisker” sagde han. ”Hvorfor spørger du” spurgte Hr. Svendsen Hopselopsen.
”Jo jeg synes det så fjollet ud, at du sad ude midt på søen og sov, så jeg ville lige tjekke, hvad du lavede - hvad prøver du at fange” spurgte Hopselopsen
”Jeg prøver at fange den gamle gedde, som bor i søen” sagde Hr. Svendsen.
”Jeg er god til at fange fisk” sagde Hopselopsen, og hoppede i vandet.

Den hoppede hurtigt rundt ude midt på vandet, som en lille lækker mundgodte. Hr. Svendsen sad med åben mund - han havde aldrig set noget lignende. Hvis han ikke havde set Hopselopsen hoppe rundt med sine egne øjne, så ville han havde troet det var en røverhistorie. ”Sikke da en mærkelig lille tingest” sagde Hr. Svendsen til Trofast. Pludseligt var det som om vandet bevægede sig helt vildt, og ud af ingenting sprang den største gedde som Hr. Svendsen nogensinde havde set. Den slugte Hopselopsen i en mundfuld, og forsvandt lige så hurtigt ned i dybet igen. ”Stakkels Hopselops” sagde Hr. Svendsen til Trofast. Det der skete herefter var det vildeste Hr. Svendsen havde set i sit liv.

Hen over vandet hoppede den kæmpe store gedde med de vildeste hop for fulde drøn, mens den slog kolbøtter i luften. ”Helt fantastisk” fik Hr. Svendsen sagt til Trofast lige inden gedden hoppede op i båden til dem begge to. Den lå der i bunden af båden, og sprællende, og Trofast blev så bange, at den hoppede over bord lige ud i søen. Hr. Svendsen skynde sig at komme fiskenettet over gedden, så den ikke hoppede ud af båden igen. Gedden sprællede videre inde i nettet, og pludselig gik det op for Hr. Svendsen, at Hopselopsen måtte være et sted inde i gedden. Han prikkede løs på geddens mave.

”Av” råbte Hopselopsen  inde fra gedden ”Lad vær med at prikke mig i hovedet”, og inden Hr. Svendsen fik talt til 2 var Hopselopsen hoppet ud af maven på gedden, og sad igen og kiggede op på ham.
”Der kan du selv se” sagde Hopselopsen ”Jeg er en sand mester til at fange fisk”
”Ja det må jeg da nok sige” fik Hr.  Svendsen sagt til Hopselopsen.
”Det er det vildeste jeg har set i mit liv - sikke da en fisketur. Vil du med mig og Trofast på fisketur igen?” ”Nej ellers tak” sagde Hopselopsen. ”Jeg skal et andet sted hen og hjælpe nogle andre mennesker, ja eller drille dem - så nu må jeg hellere hoppe videre kan du hygge dig”.

Og så hoppede den af sted ud over vandet, ind på land og så forsvandt den mellem træerne. Hr. Svendsen fik travlt med at få Trofast ind i båden igen - den havde svømmet rundt i ring mens han havde snakket med Hopselopsen. Hr. Svendsen sejlede ind til land med trofast og gedden - denne historie vil mine venner vist ikke tro på, men om ikke andet, så kan jeg vise dem gedden. Hr. Svendsen og trofast kørte hjem igen - Hr. Svendsen fortalte historien mange gange til alle dem som ville lytte. Dog var der ingen  folk, som ville tro på hans historie, og det gjorde ikke noget.

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk