Ztike
Væsen nr. 131

kors

 

 

Beskrivelse
Ztike kan højst blive 1,5 meter høje og veje op til 50 kg. De spiser kød fra dyr og mennesker (Dog med undtagelse af hunde og katte, som de syntes er for bløde og søde). Ztike væsener lever under sengene og oppe i himlen. De er kun fremme om natten, hvor de lister rundt og leder efter noget at spise. Om dagen sover de. De har 3 horn i panden, som de bruger til at stikke deres bytte med.

Andet  vigtigt
Man kan finde ud af om man har et  Ztikevæsen under sin seng ved at lede efter mørkegrønt slim, som de efterlader når de går. Ztike har store vinger, så de kan flyve fra sted til sted, men de har det bedst under sengene. Hvis man har svært ved at sove om aftenen kan det være på grund af Ztike. Da den kan gøre sig usynlig, og elsker at kilde og nive i børnenes tæer, når de skal til at sove.
Ztikevæsener kan blive op til 100 år.

Sidst set
Ztike blev sidst set i Vildbjerg, hvor den lige havde spist et barn.

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk