Reje-Dillen
Væsen nr. 73

kors

 

 

Beskrivelse
Reje-Dillen er 3 centimeter høj, og bor i sand. Der findes to Reje-Diller, og de lever kun i Københavns området - faktisk kun i midtbyen. Reje-Dillen bor i sandkasser. Reje-Dillen lever af tang og sand. Den lever i 50 år.

Andet vigtigt
Reje-Dillen er lidt ligesom en bakterie, siger menneskerne. Hvis man rører ved Reje-Dillens lyserøde haler, så dør man 5 minutter senere. Hvis man kan finde Reje-Dillens store øje, så virker det som en modgift, og man redder livet. Reje-dillen sprøjter med gift efter sure mennesker - menneskerne bliver grønne i hovederne, og får det dårligt og dør indenfor 5 sekunder. Mennesket skrumper helt ind til ingenting, når det dør. Det bliver dog stort igen, så andre mennesker kan finde det. Hvis et glad menneske rører ved Reje-Dillen, så sker der ingenting. Nogle gange bliver den flyttet ned på stranden af et menneske uden at de ved det. De fleste mennesker er bange for Reje-Dillen.

Sidst set
Den eneste i hele verden, som har set Reje-Dillen er Lykkemai. Hun så den, da hun besøgte én hun kender i København.

 

 

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk