Menu

Den brune Navlius

Væsen nr. 65

  • TEGNER:

    Cornelius A. Olesen

  • LATINSK NAVN:

    Brunus Volo

  • LEVESTED:

    I bjergene over hele verden

livstrae_2

 

 

Beskrivelse
Den brune Navlius er 2 meter høj, og den kan flyve 28 kilometer i timen. Den kan flyve rigtig højt op i luften. Der findes kun den ene i hele verden – den flytter fra bjerg til bjerg, for ikke at blive opdaget at fjender. Den brune Navlius´s fjender er alle de fuldvoksne ørne som findes. Den lever af det, som den kan finde i naturen – dens yndlingsspise er græs.

Andet vigtigt
Den kan aller bedst lide at være i bjergene i Himalaya især oppe på Mount Everest. Den kan ikke blive ældre end 200 år. Den hjælper andre fugle med at flygte fra ørnene, så de ikke bliver spist.

Sidst set
Den er sidst af Cornelius på Mallorca, da han var på bjergvandring.

NYESTE SAGER PÅ SIDEN