12øjet Kæmpeært
nr. 155

 

 

BESKRIVELSE:
Det 12-øjet Kæmpeært er et pattedyr. Den får 1 million unger hvert år og den føder 5 ad gangen. En Kæmpeært vokser ikke og har ingen fjender - undtagen hekse. Den hader hekse. Mest fordi hekse kan en trylleformular som kan aflive Kæmpeærten - så den bliver til en heks. Kæmpeært lever et sted på landet, med masser af bakker, og hvor der er masser af græs, som den kan gemme sig i. Den har store hugtænder, er udødelig og altid rigtige gode venner med ponyer. Så hvis du ser en pony er du næsten sikker på at der er masser af Kæmpeærter i nærheden. Kæmpeærten spiser mennesker og alt andet kød, på nær selvfølgelig ponyer.

ANDET VIGTIGT:
Det skøre ved en Kæmpeært er, at når den ser glad ud, er den i virkeligheden sur.  En  anden sjov fakta om Kæmpeærten er at det er hannerne der giver mælk til ungerne.

SIDST SET:
Dette væsen blev sidst set i sommeren 2017 af en dreng der hed Viggo. Viggo var ude og køre en tur på landet med sine forældre. De kom forbi en stor grøn græsmark fyldt med ponyer. Her så Viggos skarpe øjne tusindevis af Kæmpeærter. Heldigvis blev Viggo ikke ædt og kunen derfor fortælle om dette underfundige væsen.

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk