Turkir
Væsen nr. 145

Beskrivelse
Den Firebenet Tukir er faktisk ikke særlig høj. Men kan blive op til 1. meter. Den lever i Tyrkiet. Deraf dens navn Tukir. Den har kun 1 øje som kan skyde med grøn laser. Og den kan spytte gift ud af munden. Den lever af en speciel plante der hedder musiraty. De er lilla og grønne og smager af snot (men for en Turikir smager de lækkert). Det er derfor at Turikrer er lilla med grønne horn. Dens negle er flammenegle som kan brænde alt, selv det som ikke ellers plejer at kunne brænde. Det er et ufredeligt væsen og man har endnu ikke tal på hvor mange der er.

Andet vigtigt
En Turkir kan løbe meget stærkt. De kan løbe 1000km i timen, men de sparer på musklerne så derfor sidder de tit stille, så de lige pludselig kan løbe hurtigt hvis der kommer et rovdyr efter dem. Dens værste fjende er Micha Had’er som er små grønne bladvæsener. Men Tukirer kan også spise Micha Had’er hvis der kun er nogle få stykker.

Sidst set
Troels var den første der så en Tukir da han var på ferie i Tyrkiet i 2016. Siden er der mange der har set dem.

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk