Menu

Paddington 2 – en dejlig fortsættelse

Farer for nuttethed og ægte følelser i et eventyrligt univers! Paddington 2 er ikke bare en 2’er. Den er et lille mesterværk i sig selv. Hvis muligt mere charmerende end den første og fyldt med så mange underfundige, fantasifulde og skønne billeder og historier, at man bare sidder og ønsker, at det fortsætter.

Tante Lucy fylder 100 år og Paddington vil gerne finde den perfekte fødselsdagsgave til hende; en bog om London. Desværre bliver den fine billedbog stjålet, og ikke nok med, at bogen er forsvundet, det er også Paddington, der får skylden for tyveriet. Filmen er en jagt efter bogen og beviset på Paddingtons uskyld.

At lave en efterfølger til en film er altid svært – især når nu den første var så fremragende. Det giver høje forventninger. Ofte laves der blot mere af det samme, fordi filmskaberne måske tænker, at det er, hvad publikum vil have. Men dette gør ofte efterfølgere kedelige og forudsigelige. Når en fortsættelse lykkedes skaber folkene bag noget nyt, men med samme nerve. Dette er heldigivs præcis hvad der er sket for Paddington 2. Vi kender universet og personerne – og knuselsker dem. Men historien er helt ny og fuldkommen uforudsigelig.

Paddington er faldet godt til i familien Brown og han er blevet godt modtaget i det lille lokale samfund. Alt ånde fred og idyl. Men sådan skal det selvfølgelig ikke blive ved med at gå . Paddington finder den perfekte gave til tante Lucys 100 års fødselsdag, og må arbejde hårdt med forskellige sære jobs for at skaffe penge til bogen. Dette medføre blandt andet nogle fantastiske humoristiske sekvenser med Paddingtons uheldige forsøg som vinduespudser, og som meget uheldig hårfrisør.
Men før Paddington når at købe bogen bliver den stjålet. Paddington ser tyven og sætter straks jagten ind, men tyven forsvinder i den blå luft og Paddington beskyldes for at have snuppet bogen og ender i fængsel. Et fængsel fyldt med hårdkogte typer, hvor den søde, bløde og venlige Paddington ikke rigtig passer ind. Men med hans levende og livlige væsen får han vendt op og ned på fængslet.
Mens Paddington sidder i fængsle ved vi at bogen er stjålet af den fallerede teaterskuespiller Felix Buch-Arndal, perfekt spillet af Hugh Grant i en tragikomisk rolle. Han træder ind og ud af roller og er en fantastisk skurk. Bogen rummer nemlig en hemmelighed som kun han kender. Alt imens Felix Buch-Arndal er i gang med sin jagt, sætter familien Brown også det helt store detektivarbejde i gang for at få Paddington løsladt. En rigtig familie kæmper for hinanden.

Bjørnen Paddington er så elskelig og sød – den vil det bedste her i verden, men kommer hele tiden i så mange problemer. Trods modstand holder den fast i dens optimistiske syn på livet, verden og menneskene – og det smitter af på dens omgivelser – og publikum. Hele filmen er båret af den animerede bjørn Paddington, i samspil med de virkelige skuespillere – som den første film beviste kunne gøres ægte og virkningsfuldt. Man tror som publikum fuldt og fast på at Paddington eksisterer i den “virkelige” verden. Det er en verden som er naiv og farverig på overfladen, men båret frem af en ægthed og oprigtighed nedenunder – som bjørnen Paddington selv med sin blå frakke og røde hat. Da jeg havde set filmen Paddington 2 var jeg helt opløftet og glad. Jeg følte mig klogere på livet. Filmen rummede en sandhed om det at være en familie og at have noget at tro på. At holde en optimisme i en ellers kaotisk og forvirrende verden. Det kan vi helt sikkert lære noget af.

Du kan finde filmen ganske gratis her på filmstriben.dk, det eneste du skal bruge er dit bibliotekslogin. Du kan også finde 1’eren på filmstriben,  hvis du gik glip af den. Helt klart anbefalelsesværdigt underholdning i Påskeferien. Læs vores anmeldelse af den første film  her: “Paddington – charme, selvtillid og lækker pels”.

Anbefalet alder fra 7 år.
Varighed: 1 t 44min

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du må bruge disse HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>