Abbesjak
Væsen nr. 190

 

 

BESKRIVELSE
En Abbesjak lever i Spøgelseshuse i Tyskland og Sverige. Den er så høj at den når helt op til loftet og så vejer den 25kg. Der findes 160 og de kan blive op til 100.000år gamle. Dens yndlingsfarve er grøn og så er den meget ond. Den kan både telekinese og hypnotisere. Med de røde øjne på maven kan den hypnotisere menneskene.
En Abbesjak bor udenfor i meget små huse. Når den er inde i et spøgelseshus går den helt op til loftet, men når den er udenfor, kan den gøre sig lille som en tissemyre.

ANDET VIGTIGT
En Abbesjak er virklig god til at se. Med dens tre øjne på hoved kan den se helt til Afrika.
Abbesjakker er onde mod mennesker fordi menneskene har trampet deres sidste huse ned. Så når den ser et menneske hypnotiserer den dem og gør dem små. Så man kan komme ind i deres hus.

SIDST SET
Troels var den sidste der så en Abbesjak. Han så den i 1980 i Sverige. Abbesjakken havde gjorde ham lille og lokket ham ind i huset, men heldigvis havde Troels lige lavet en kastestjerne i papir som han kylede lige i hvoedet på Abbesjakken. Derefter løb han udenfor og blev stor igen og slap fri.

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk