Kulusalus
Nr. 154

 

 

BESKRIVELSE:
Kulusalus er en meget lille og næsten helt hvis væsen. Den er 1/2 mm lang  og bor i skorstene. Den lever af røg og kul. Den er meget god at have i skorstene da den passer på skorstenen. Der kan bo helt op til 88 familier i en storsten. En Kulusalus kan blive op til 102 år gamme og når den dør går den op i røg. Røgen æder alle de andre Kulusaluser.

ANDET VIGTIGT:
Hver Kulusalus lægger ca 10 æg, som er helt kulsorte. Inde i ægget er Kulusalusen allerede fuldt udviklet og ægget klægger i løbet af en dag. De lægger for det meste midt om dagen. Når ægget klægger og går i stykker falder æggeskallerne ned fra skorstenen og bliver til kul eller træ. Disse stykker brænder fantastisk godt og meget længe.

SIDST SET:
Den sidste der så Kulusalus var Jeppe Skorstensfejer på 34 år. Han var ved at gøre Michaels skorsten rent da han så en Kulusalus. 

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk