Hvivleren
Væsen nr. 68

kors

 

 

Beskrivelse
Hvivleren er ca. 15 centimeter i diameter - den er tynd som papir, og derfor er den dødsensfarlig for mennesker. Hvivleren kan snitte hovedet af en voksen mand på 1 sekund. Den hvivler så hurtigt rundt i luften, at den er meget skarpere end nogen kniv i hele verden.

Andet vigtigt
Hvivleren hader mennesker, fordi mennesker har været tæt på at udrydde den. Hvivleren boede oprindeligt i et stort skovområde i Brasilien, men menneskerne har fældet så mange træer, at hvivleren er blevet nødt til at finde et andet sted at bo. Derfor bor den nu ved Amazonfloden. Hvivleren savner sin skov, og derfor har den svoret hævn over mennesker. Da Hvivleren boede i skoven var den et venligt væsen, som var med til at sørge for at holde skoven sund. Den var god til at finde bakterier, som var farlig for skoven. Den fandt dem ved hjælp af sine øjne. Den spiste de dårlige bakterier.

Sidst set
Hvivleren er sidst set af en skovhugger, da Hvivleren angreb ham.

Væsen opfundet af Anja

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk