Menu

Hr. Popo

Væsen nr. 4

  • TEGNER:

    Ukendt - Beskrevet af Michael og Anja

  • LATINSK NAVN:

    Hium Ronum Popodopolus Vulcanis

  • LEVESTED:

    I bjergene i Mexico

 

kors

 


Beskrivelse
Hr. Popo er en lille grovæder, som kværner alt på sin vej. Dens yndlingsspise er vulkansk aske, som den fortærer kilovis af i døgnet, derfor lever den for foden af vulkanen Popocatepetl. Den fik evigt liv, da den slugte en magiske vulkansk diamant.

Andet vigtigt
Legenden fortæller at Hr. Popo før vulkanudbruddet i 1642 var et lille sødt væsen, som levede fredeligt med sin familie for foden af vulkanen Popocatepetl. Efter vulkanudbruddet var Hr. Popo den eneste af sin slags. Hele hans familie var blevet udslettet. Ingen ved præcis hvad der skete, men enkelte strengt fortrolige dokumenter fra 1700-tallet er kommet for dagens lys, og fortæller at Hr. Popo i sin ensomhed og sorg, over at have mistet sin familie, gennemgik en voldsom forvandling, og blev til et lille ubehageligt uhyre. Regeringen har i mange århundrede forsøgt, at skjule Hr. Popos eksistens og blodige spor. Flere højtuddannede mexicanske forskere mener, at Hr. Popo er skyld i dødsfaldene på mexicanske kaffebønder.

Sidst set
Den blev sidst set bag Popocatepetl i 2004 af en gruppe amerikanske turister. Hr Popo var i gang med at puste liv i den gamle vulkan.

NYESTE SAGER PÅ SIDEN