Dronning Naja og Kong Rum-Rum fik 50 rumbørn med 5 øjne hver. Nu skal I høre historien om dengang, de alle sammen blev væk.

Dronning Naja og Kong Rum-Rum fik 50 rumbørn med 5 øjne hver. Nu skal I høre historien om dengang, de alle sammen blev væk.

Der skete det forfærdelige en morgen, at Dronning Naja skulle vække alle sine børn – hun opdagede, at alle sammen var væk. Hun græd vildt, og kunne næsten ikke fatte, at det var sket.
Kong Rum-Rum kom løbende ”hvad sker der” råbte han ”De er væk alle sammen” hulkede Naja ”Hvem er væk?” spurgte Kong Rum-Rum. ”Alle vores børn”. Nu var de begge to helt rundt på gulvet og fortvivlet. Naja og Rum-Rum begyndte, at lede efter de forsvundne børn.

De spurgte alle i byen omkring vingummislottet. En mand havde fundet et af børnene under en grøn flise, en anden havde fundet en inde i skumfiduskirken oppe ved alteret, en dame havde fundet 10 i farvestoffabrikken, og 5 børn blev fundet i et påskeæg, hvor de sad og spiste slik. Et barn blev fundet på vingummifodboldbanen, 1 sad på sodavandstoilettet, 20 blev fundet på chokoladeknapbiblioteket, 6 sad fast i tyggegummitrampolinen, to var blevet lukket inde i en kæmpe bog lavet af pinocchiokugler og nr. 48 blev fundet bag et maleri lavet af jordbærgele.

Nu manglede de bare de sidste to børn – de ledte højt og de ledte lavt, men de sidste 2 var og blev borte. De andre børn vidste, at Langebær og Lilleskid var gået på opdagelse efter den onde heks og hendes hule. Dronning Naja og Kong Rum-Rum havde helt glemt, at de havde fortalt deres børn om den onde heks. De blev meget bange begge to – sæt nu børnene var blevet taget til fange af heksen. De vidste ikke, hvor de skulle finde heksen, men så kom de i tanke om lakridsbrønden, og skyndte sig derhen sammen med alle de andre børn.

Dronning Naja og Kong Rum-Rum turde ikke kravle ned i brønden for de var meget bange for at møde heksen igen. De to midterste børn, Lis og Per turde godt kravle derned. Da de hørte et skrig, blev de dog rigtig bange. De kaldte på Langebær og Lilleskid, men de kom ikke frem. Fregne Fræk kom ned til dem i brønden. De skyndte sig ind i heksens hule. Der så de deres brødre i et kæmpe stort bur. Så hørte de heksen sige ”nu skal I snart koges til suppe - men jeg skal lige sove først”. Da hun var væk løb alle 3 hen til deres brødre i buret ”hvor er nøglen” spurgte de ”den er oppe ved heksens skrivebord” sagde Lilleskid.
Langebær og Lilleskid råbte så højt, at heksen hørte dem. De andre løb væk, og gemte sig, så heksen ikke opdagede dem. Da hun ikke kunne finde grunden til al larmen, gik hun tilbage i seng. Lis, Per og Fregne Fræk skyndte sig at hente nøglen. De låste buret op, og fik Langebær og Lilleskid ud af buret – de løb hen til brønden, og begyndte at kravle op ad stigen. Heksen havde hørt dem, og løb efter dem. Hun fik næsten fat i den ene af børnene. Heldigvis kastede Kong Rum-Rum en kæmpe stor vingummisten lige i hovedet på hende. De var ret sikre på, at hun var død.

Dronning Naja var lykkelig – nu havde hun fået alle sine 50 rumbørn hjem igen. De hyggede sig om aftenen med vingummi, slik og varmt kakao. Både fordi det var fredag, og fordi de var kommet sikkert hjem igen.

Lavet af Caroline, Kaya, Anna Maja, Kathrine, Johanne og Historietossen (2 klasses børn)

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk