Røgse
Væsen nr. 80

livstrae_2

 

 

Beskrivelse
Der findes 5 Røgser i hele universet. De bor i 5 forskellige lande: Frankrig, Spanien, England, Tysklang og Danmark. De lever under senge i huse, og de bor selvfølgelig i den sidste pibe, som de har stjålet. De piber som de ikke længere skal bruge smider de på deres gåtur i skoven. Røgse er 1½ centimeter høj, og den vejer 2 gram.

Andet vigtigt
Røgse er et tobaksvæsen, som godt kan lide piber. Den forskrækker folk, mens de ryger, og når de så smider piben, så stikker Røgse af med den. Den stjæler piberne, da den godt kan lide at gemme sig i dem. Og samtidig spiser den røg, så det er nødvendigt at stjæle en pibe en gang i mellem. Den behøver ikke tændstikker for den tænder op i piben, når den nyser.

Sidst set
Den er sidst set af Anja, som var på ferie i England.

Aiga

Væsen nr. 193

Vikingedut

Væsen nr. 192

Krussedulle

Væsen nr. 191

Abbesjak

Væsen nr. 190
HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk