Der var engang en gul heks, som boede alene ude i en stor skov – Nej det passer for resten ikke. Hun boede sammen med sin hvide kat, Fluks.

Der var engang en gul heks, som boede alene ude i en stor skov – Nej det passer for resten ikke. Hun boede sammen med sin hvide kat, Fluks. En dag da hun gik, og fejede i sit hytte, blev hun lækkersulten, og besluttede sig for at lave en tryllesuppe. Hun fandt sin sorte gryde og sin kæmpe grydeske frem, og tændte et bål. Fluks var hoppet op på bordet, og sad og fulgte med i, hvad hun lavede, mens den spandt.

Da vandet begyndte at koge, puttede den gule heks den ene ting i gryden efter den anden:

•    5 regnorme
•    3 døde rotter
•    1 hugorm
•    3 klatter uglegylp
•    7 menneskeprutter
•    8 stykker af det gule heksehår
•    4 haletudser
•    2 firben
•    1 knivsspids af det grønne tryllepulver

Hun tog en lille smule af det grønne tryllepulver mellem sine krogede fingre, og sagde ordene:

"Ugle bule krims og krams - Elle vilde hvide rams - Hoppe lidt hoppe meget - Og 7 rådne frugter".

Så smed hun pulveret ned i den kogende suppe. Der lød et brag, og gult røg osede op ad gryden. Fluks sprang forskrækket ned fra bordet, og pilede ind under sengen. Den gule heks var yderst tilfreds med resultatet, og fandt en pose flasker frem, som hun fyldte op med sin tryllesuppe. Da hun havde gjort det, forklædte hun sig som en gammel kone, og gik ind til den nærmeste by. Hun satte sig på gaden, og begyndte at råbe:

”lækkert frisklavet frugtsaft sælges – 1 krone en halv”

Inden længe begyndte hun at sælge sin tryllesuppe til alle folkene i byen - hun smilede venligt, mens hun glad solgte alle flaskerne til folk. Byens folk drak gladelig af tryllesuppen. En efter en forvandlede alle folkene sig til frøer - den gule heks indsamlede frøerne i sin sæk, og gik tilbage til hytten, for at lave hendes yndlingsspise, frøsuppe.

Heksen var i rigtigt godt humør. Hun sang sin yndlingssang, mens hun kogte vand til suppe:

”En heks er bedst, når hun tryller ondt,
Og forvandler dumme mennesker, det er sundt.
Hun spiser dem gladelig i alle former,
Med sukker og kanel alt mens det stormer”

Fluks gav sig til at lege med snoren, som heksen havde bundet rundt om sækken. Til sidst lykkedes det ham at få snoren bundet op, og alle frøerne hoppede rundt inde i heksens hytte. Det skabte et vældigt kaos, og fluks væltede både suppe og grønt tryllepulver ud over gulvet. Der lød et kæmpe rabalder, og pludseligt stod der en masse folk indhyllet i grønt røg i heksens hytte. Den gule heks fandt det bedst at stikke af, så hurtigt hun kunne. Hun trak op i kjolen, tog sine ben på nakken, og løb så stærkt hun kunne.

Der fortælles stadigvæk rundt om i landet at folk fra tid til anden, ser den gule heks løbe med sine ben på nakken – om det er sandt, vides ikke.

Følg os...


Følg os...


MEST POPULÆRE SAGER

Nældens Takvinge

Monsteret og musen

Hjertevæsenet

Den gule heks

Hopselopsen og den lyseblå hoppebold med stjerner på

HVEM ER VI?

Historietosserne er: Idrætspædagog Anja Helene Sørensen og teatermanuskriptforfatter Michael Bonde. Gennem flere år har vi fortalt historier til og med hundredvis af børn – med stor succes.

Vi vil derfor gerne dele ud af vores store viden om historiefortællingens mange gode egenskaber. Det vil vi, fordi vi tror på at historiefortælling kan skabe et rum til fordybelse og sproglig udfoldelse.

VIL DU BOOKE OS?

Du kan kontakte os her

FØLG OS

Historetosserne 2023 | Hjemmeside lavet af Magio.dk