Menu

Eventyret om Despero

En virkelig god højtlæsningsbog, om musen Despero, prinsessen Ært, Rotten og den knap så kloge tjenestepige og deres eventyr. Men også en lidt svær bog der kræver en aktiv lytter og en engageret læser.

eventyret om despero

Despero er en mus, men ikke som alle andre mus. Han fødes på et slot og er den eneste overlevende i sit kul. Han er meget, meget lille (alt for lille mener nogen), har alt for store øre (som et æsel siger andre), og blev født med åbne øjne (hvilket ingen mus blive siger alle). Despero vokser op på slottet, men har meget svært ved at opføre sig som en rigtig mus. Han er ikke bange, kravler ikke som sine søskende og i stedte for at spise bøgerne så er han mere interesseret i at læse om prinser og prinsesser. Det fatale sker den dag Despero forelsker sig i Prisessen på slottet, og tager kontakt til menneske, som er strengt forbudt for alle mus.  Despero forvises og kommer på et eventyr med rotten Obskur og den knap så kloge tjenestepige Sisken So (der går så grueligt meget i gennem).
Denne bog er en rigtig god højtlæsningsbog, fyldt med livskloge ord og vendinger som kan være godt at snakke om i den lille familie – om tilgivelse, mod og eventyr.
Historien er sprogligt godt fortalt af Kate DiCamillo og underholdende læsning i sommervarmen.

Denne bog er også lavet som en animationsfilm med samme navn fra , men den er dog en smule mere langsommelig og rodet. Den mangler mange af de sproglige blomster fra bogen og der findes så mange andre bedre animationsfilm. Så hold jer denne gang til bogen.

Anmeldelse 4 væsener

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du må bruge disse HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>