Menu

Aqipi, den lille hjælpeånd – grønlandsk børnebog

Langt mod nord boede engang en åndemaner på en lille boplads. Han havde særlige evner, og en hjælpeånd der hed Aqipi.

Vi har læst en lille fin børnebog af den grønlandske forfatter Naja Rosing-Asvid.

Den handler om den lille hjælpeånd, som hedder Aqipi.i64101405._msw175h131_szw175h131_

Langt mod nord boede engang en åndemaner på en lille boplads. Han havde særlige evner, som gjorde at han kunne se og høre ting, som var usynlige for andre. Derfor kom bopladsens jægere altid til ham for at få svar på det vigtigste spørgsmål af alle ”Bliver vejret godt nok til en isbjørnejagt eller kommer der en voldsom storm og overrasker os”?

Åndemaneren finder sin tromme og hemmelige æske frem, og ved en magisk tryllevise puster han liv i de gamle ting fra æsken, og frem kommer den lille stærke hjælpeånd, Aqipi. Aqipi tager afsted for at løse den opgaven åndemaneren giver ham – han skal finde ud af, hvordan vejret bliver de næste par dage. Undervejs bliver den lille hjælpeånd grebet af den legende stemningen, da han møder nogle fugle som vil lege. Aqipi forvilder sig længere og længere frem i tiden, og lander på et museum i nutiden. Aqipi synes det er et meget forunderligt sted, og han tager på opdagelse i fortiden, hvor han selv kommer fra.

Det er en skøn bog, som på letteste vis fortæller en fin historie om noget af Grønlands historie og spændende fortidskultur. Den er skrevet på en dejlig humoristisk måde, og virker derfor helt troværdig i sin fortælling om den lille hjælpeånd.

Det er en billedbog med flotte tegninger lavet af Naja selv, og bogen henvender sig til børn fra 4-9 år gammel.

Anmeldelse 4 væsener

About Test Test

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Du må bruge disse HTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>